Νέο Βιβλίο

Κυκλοφορεί στα περίπτερα & στα κεντρικά βιβλιοπωλεία. (Τιμή: 5 E)

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on pinterest
Print
Email

4 Responses

 1. Συνταξιδιώτη Ανδρέα,
  "wingmakers" έχει κάποιο ενδιαφέρον
  αλλά
  όχι
  δεν έχει καμία σχέση με τους W.O.W.

  Π. Γ.

 2. Μόλις το τελείωσα.Όμορφη δουλειά , μαζεμένη.Συνέχισε έτσι όπως όλα αυτά τα χρόνια…

 3. Κύριε Παντελή,

  Έψαχνα να βρω κάποιο τρόπο επικοινωνίας μαζί σας αλλά δεν έβρισκα κάποιο e-mail.
  Μόλις ολοκλήρωσα το βιβλίο και οφείλω να ομολογήσω ότι παρότι είμαι άθεος (ως συνέπεια ο νους μου αρνείται να χωρέσει τα περισσότερα απ'αυτά που διάβασα), το απόλαυσα.
  Ωστόσο θα ήθελα να σας αναφέρω μία περιοχή κοντά στη Γορτυνία (παλιότερα δήμος Λευκασίου, τώρα Καλαβρύτων), τις πηγές του Λάδωνα. Έχω ακούσει πολλές ιστορίες για την ευρύτερη περιοχή. Αν ανατρέξετε στον Παυσανία θα δείτε πολλές αναφορές (υπάρχει στο χωριό Παγκράτι ο αρχαιολογικός χώρος το κλίμα του Παυσανία). Οι πηγές δεν έχουν επιβεβαιωμένο βάθος, δύτες δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν ποτέ στο βυθό. Άνθρωποι έχουν πνιγεί και τα φαντάσματα τους ακόμα περιπλανιούνται στο χώρο.
  Το πιο συναρπαστικό που έχει συμβεί είναι ότι μία μέρα οι πηγή στέρευσε και μαζί της όλος ο ποταμός. Αυτή η μέρα ήταν η μέρα που έγινε το καταστροφικό τσουνάμι στην Ταϋλάνδη. Η ροή επανήλθε στα φυσιολογικά της μετά από μερικές μέρες.
  Δίπλα από το χωριό Λυκούρια και προς το νομό κορινθίας υπήρχε μία λίμνη, η οποία αποξηράνθηκε για καλλιέργεια. Υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι από αρχαιοτάτων χρόνων η λίμνη στέρευε και ότι γι'αυτό οφειλόταν ένας δράκος που κατοικούσε στη λίμνη και έπινε όλο το νερό για να σβήσει τη δίψα του. Έχω διαβάσει το μύθο του δράκου και άλλα για νεραϊδες από ένα βιβλίο του Περικλή Ροδάκη, του οποίου ο τίτλος δυστυχώς μου διαφεύγει.
  Ελπίζω να μην σας κούρασα.
  Π.Γ.Κ

Leave a Reply

Περισσότερες Δημοσιεύσεις

ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ

Στον γρίφο του κόσμου, οι οθόνες των τηλεοράσεων χιονίζουν, η θλίψη των εικόνων που φεύγουν, όλο φεύγουν. O Μαλλαρμέ είπε ότι όλα γίνονται για να καταλήξουν σ’ ένα βιβλίο.

ΑΟΡΑΤΟΙ ΤΙΤΛΟΙ

Η έμπνευση ήταν από αυτόν τον τίτλο της μυστικής λέσχης (ή αδελφότητας) στην οποία κρυφά ανήκαν κάποιοι από τους ήρωες της τηλεοπτικής σειράς του David Lynch, “Twin Peaks”. Στην θρυλλική τηλεοπτική σειρά

ΜΟΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ MATRIX

Ιδού ο εαυτός μας απέναντι από ένα εννοιολογικό πρόβλημα, φαινομενικά άλυτο: Ποιος είναι το πλήθος; Αν εγώ και εσύ δεν είμαστε το πλήθος, τότε ποιος είναι το πλήθος;

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ

στις ενημερώσεις

ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ BLOG.

Loading