SHAVER MYSTERY : Ιπτάμενοι Δίσκοι από την Κούφια Γη

 
THE SHAVER MYSTERY
Iπτάμενοι Δίσκοι από την Κούφια Γη
(Παντελής Β. Γιαννουλάκης)
 
Εις μνήμην Richard S. Shaver 
48 χρόνια από την απόδραση του από τον κόσμο (5 Νοεμβρίου 1975)
“Richard Shaver is Alive and Well in the Caves”
 
Απόσπασμα από το βιβλίο του Παντελή Γιαννουλάκη: 
Είσοδος στην Κούφια Γη
(Επετειακή Επανέκδοση 2023, νέο μεγάλο κεφάλαιο :
Ιπτάμενοι Δίσκοι από την Κούφια Γη) :
 
 
. . . . . .Η εκτεταμένη φιλολογία για τους «Ιπτάμενους Δίσκους» (που κατέληξαν να ονομάζονται UFO) που ξεκίνησε κατά τις δεκαετίες του 1940 και 1950, (αν δεν μετρήσουμε τα γραπτά του Charles Fort που ανέφεραν τέτοια πράγματα από το 1920-30, και το Airship Mystery του 1897), δεν είναι ευρύτερα γνωστό ότι πρώτα συνδέθηκε με την Κούφια Γη και τους κατοίκους των «υπόγειων ανώτερων πολιτισμών» της (καθώς και με τους «Άτλαντες», αρχαίους ανώτερους πολιτισμούς, κλπ), και αρκετά αργότερα με “εξωγήινους” όπως τους εννοούμε σήμερα.
 
Την αρχή είχαν κάνει ο Ray Palmer (1910-1975) και ο Richard S. Shaver (1907-1975) στο θρυλλικό Aμερικανικό περιοδικό Amazing Stories, με τις πολυετείς δημοσιεύσεις που συνέθεσαν το λεγόμενο «Shaver Mystery».
Αρχής γενομένης το 1943 (τέσσερα χρόνια πριν την φημισμένη πρώτη δημόσια μαρτυρία UFO του Kenneth Arnold, που επίσης έκανε γνωστή ο Ray Palmer –και επίσης ο ίδιος έκανε γνωστό τον όρο «Flying Saucers», «ιπτάμενοι δίσκοι»– και πριν από το περιστατικό του Roswell), η Αμερική πλημμύρισε με ιστορίες για τους Deros, την Κούφια Γη, τις ακτίνες θανάτου, το mind control, τα τιτάνια σπήλαια, τα συστήματα υπογείων στοών, τους τεχνολογικά ανώτερους αρχαίους πολιτισμούς και…τους «ιπτάμενους δίσκους», μέσα από τις σελίδες του Amazing Stories, το οποίο διεύθυνε ο Ray Palmer και στο οποίο άρχισε τις παράξενες ανταποκρίσεις του ο Richard Shaver.
Ήταν η αρχή ενός μεγάλου έπους, ενός συναρπαστικού μυστηρίου, «The Shaver Mystery», που κράτησε καθηλωμένους τους ενδιαφερόμενους για πάνω από είκοσι χρόνια, μέσα από διαδοχικά έντυπα, βιβλία, fanzines, κλπ.
 
H Γη, λοιπόν, ήταν κούφια και διάτρητη από αχανή και αρχαία συστήματα στοών και τεράστιων υπόγειων τόπων, όπου υπήρχαν ακόμη και λειτουργούσαν οι τεχνολογίες των «Αρχαίων», που κάποτε έφυγαν με τα τιτάνια διαστημόπλοιά τους από τον κόσμο μας, αφήνοντας πίσω τους εκεί κάτω τους Deros, διεφθαρμένα δαιμονικά τερατόμορφα υβρίδια (κακά βιολογικά ρομπότ) που χρησιμοποιούσαν πλέον τις υψηλές τεχνολογίες των «θεών» για το κακό των ανθρώπων, διατηρούσαν υπόγειες πολιτείες και βάσεις, απήγαγαν ανθρώπους, επηρέαζαν τα πάντα από τα παρασκήνια, πολεμούσαν με τους καλούς υποχθόνιους Teros αλλά και με ομάδες των ανθρώπων της επιφανείας, στόχευαν όλων των ειδών τις ακτίνες (Rays) για τον έλεγχο του νού των ανθρώπων, για δολιοφθορές, και για όλων των ειδών τα βασανιστήρια.
Και, όλα αυτά, συνδέονταν με τα μεγαλύτερα μυστικά του κόσμου, της Ιστορίας του, και των απόκρυφων γνώσεων για την αληθινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται εν αγνοία της η ανθρωπότητα.
 
 
Η Ιστορία του Richard S. Shaver σε σύγχρονα comics
 
 
Όταν ξεκίνησαν αυτές οι αποκαλυπτικές δημοσιεύσεις στο Amazing Stories, από τον Shaver σε συνεργασία με τον Palmer, η αναγνωσιμότητα του περιοδικού αμέσως εκτινάχθηκε στα ύψη, ήταν σαν να αναγνώριζε αυθόρμητα κάτι σε όλα αυτά ο μέσος αναγνώστης, που το ενδιαφέρον του εκδηλώθηκε ένθερμα και έντονα από τη μια μέρα στην άλλη.
Επίσης, έγινε εξαιρετικά δημοφιλής η «στήλη των αναγνωστών» (letters to the editor) στο Amazing Stories, που στην ουσία καθιέρωσε τον θεσμό της στήλης των αναγνωστών σε όλα τα περιοδικά από τότε.
Όλο και πιο παράξενες επιστολές γράφονταν από όλο και περισσότερους αναγνώστες με όλο και πιο παράξενες ιστορίες και μαρτυρίες προς το περιοδικό. Τα γράμματα των αναγνωστών ξεκίνησαν από 50 τον μήνα, και μέσα σε λίγους μήνες εκτινάχθηκαν σε 50.000 τον μήνα! Χιλιάδες αναγνώστες υποστήριζαν την αλήθεια των δημοσιεύσεων, διηγούνταν ότι είχαν κάποια επαφή του ενός ή του άλλου είδους με τους Deros, ότι γνώριζαν εισόδους για τα συστήματα υπογείων στοών, ή ότι οι γείτονες τους ήταν στην πραγματικότητα μεταμφιεσμένοι Deros.
Να ένα δείγμα εκείνων των αμέτρητων επιστολών του 1943-45, μια επιστολή που γράφτηκε από έναν πρώην αξιωματικό της πολεμικής αεροπορίας :
 
«Για όνομα του Θεού, σταματήστε να δημοσιεύετε αυτά τα πράγματα! Παίζετε με δυναμίτες! Ο σύντροφός μου κι εγώ, πολεμήσαμε για να ξεφύγουμε από ένα σπήλαιο με τα οπλοπολυβόλα μας. Έχω δύο πληγές στο αριστερό μου χέρι… [….] Ο φίλος μου έχει μια τρύπα στα δεξιά πλευρά του που έχει μέγεθος δεκάρας. Ο τρόμος βασιλεύει εκεί κάτω! Δεν ξέρουμε πώς, δεν ξέρουμε γιατί. Αλλά και οι δυο μας πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε περισσότερα για το Shaver Mystery από κάθε άλλη παρέα… [….] Μην δημοσιεύσετε τα ονόματά μας. Δεν είμαστε δειλοί αλλά δεν είμαστε και τρελλοί!…»
 
Οι επιστολές προς το Amazing Stories για τους Deros, τους Teros, τα παράξενα υπόγεια φαινόμενα και περιστατικά, τα τεράστια σπήλαια και τούνελς, την Λεμουρία και τις τεχνολογίες των Αρχαίων, δεν είναι τυχαίο ότι έφτασαν στο ζενίθ τους το 1947, ούτε φαίνεται να είναι τυχαίο ότι τον Ιούνιο του 1947 ο Richard Shaver έγραψε τις ιστορίες του με την μεγαλύτερη επιρροή στο τεύχος που πήρε τον τίτλο “All Shaver Mystery Issue”, εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στο «Μυστήριο Shaver», ιστορίες που έφεραν τον τίτλο «The Most Sensational True Story Ever Told» (Amazing Stories, Ιούνιος 1947, Vol. 21, No. 6).
Ήταν εκείνη την εποχή που οι εκδότες του περιοδικού, που δέχονταν έντονες ανεξακρίβωτες εξωτερικές πιέσεις, διέταξαν τον Ray Palmer να σταματήσει τις δημοσιεύσεις του Shaver Mystery και να αποκλείσει από το περιοδικό τον Shaver, κι ο Palmer παραιτήθηκε από το περιοδικό, και έφτιαξε το δικό του περιοδικό, το φημισμένο Fate –και αργότερα τα περιοδικά: Mystic, Search, Hidden World, κ.ά.– και συνέχισε τις δημοσιεύσεις του Shaver.
Και, ήταν εκείνη την εποχή που εμφανίστηκε στην δημοσιότητα η πρώτη «επίσημη» θέαση UFO, από τον πιλότο Kenneth Arnold, την οποία παρουσίασε ο Palmer στο πρώτο τεύχος του Fate, και έγινε διάσημη, όπως επίσης διάσημη έγινε και η έκφραση που χρησιμοποίησε ο Arnold για να περιγράψει την πτήση των παράξενων αυτών σκαφών, «πετούσαν όπως πετάς έναν δίσκο πάνω στο νερό» (like flying a saucer on water), από την οποία ο Ray Palmer έδωσε επίσημα πρώτος το όνομα αυτών των σκαφών : Flying Saucers, Ιπτάμενοι Δίσκοι.
Αμέσως μετά ο Ray Palmer εξέδωσε το θρυλλικό περιοδικό Flying Saucers, Ιπτάμενοι Δίσκοι, το πρώτο περιοδικό του είδους του στην Ιστορία.
Ήταν οι ίδιοι «δίσκοι» των Αρχαίων Τιτάνων, τους οποίους πετούσαν οι Deros από τις υπόγειες βάσεις τους, που περιγράφονταν στο Shaver Mystery, μόνο που οι «δίσκοι» του Kenneth Arnold, δεν ήταν δίσκοι –αλλά πετούσαν «σαν δίσκοι»– ήταν, ας πούμε, ημι-νυχτεριδόμορφα σκάφη (βλέπε τα σχετικά σκίτσα του ιδίου), ενώ δίσκοι (Disks) ήταν τα σκάφη που υπήρχαν στις αποκαλυπτικές ιστορίες του Shaver, και στην ουσία αυτούς εννοούσε ο Palmer όταν τους έδωσε το όνομά τους, που ταίριαζε και με την περιγραφή του Arnold…
Το 1947, επίσης, ήταν η χρονιά του παράξενου περιστατικού στο Roswell, όπου υποτίθεται ότι έγινε η πρώτη πτώση ενός «ιπταμένου δίσκου» τον οποίο περισυνέλεξε η Αμερικανική πολεμική αεροπορία. Και το 1947 ήταν η χρονιά κατά την οποία ξεκίνησε η «υστερία» με τους Ιπτάμενους Δίσκους στην Αμερική, και αμέσως μετά σε όλον τον κόσμο. . . . . . . . . . . . . . . . . .
 
 
Ray Palmer
Richard Shaver
 
 
 
* * * * * * *
 
Διαβάστε για το μεγαλύτερο μυστήριο του κόσμου,
αποκτώντας τις επετειακές επανεκδόσεις του έργου “Κούφια Γη” του Παντελή Γιαννουλάκη :
 
 
 
2 – Είσοδος στην Κούφια Γη  >>
 
 
 
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on pinterest
Print
Email

Leave a Reply

Περισσότερες Δημοσιεύσεις

ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΗΣ

Οι αρχαίοι Έλληνες σοφοί έδωσαν στον αστροφωτισμένο νυχτερινό ουρανό και

Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Περνάμε μια ολόκληρη ζωή αναζητώντας την «μεγάλη αλήθεια», διερωτώμενοι για την φύση του κόσμου και του ανθρώπου, για τα μυστήρια του πνεύματος, για την ορθή αντίληψη της πραγματικότητας και για το νόημα της ζωής.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ

στις ενημερώσεις

ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ BLOG.

Loading