FAIRYLAND – Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ: Εξωτική Γλωσσολογία, Σημειολογία & Τοπολογία

Η “Ουτοπία”, κυριολεκτικά, είναι ο “ού-τόπος”. ο όχι-τόπος, ο μή-τόπος. Ο τόπος που δεν υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο. 
Το “Εξωτικό”, είναι αυτό που προέρχεται από έξω από εδώ. 
Θα λέγαμε, είναι το Εξωκοσμικό (με την έννοια ότι αυτό που ξέρουμε είναι ο κόσμος μας, και αυτό που δεν ξέρουμε είναι έξω από τον κόσμο μας). 
Ο χαρακτηρισμός του Εξωτικού χρησιμοποιείται για να δώσει την έννοια του «έξω από εδώ», μιας αισθητικής που προέρχεται «από έξω», δηλαδή έξω από τα αισθητικά δεδομένα του συμβατικού κόσμου ή του πολιτισμού στον οποίο ζούμε.
To Εξωτικό προϋποθέτει μια προέκταση της πραγματικότητας με την παρουσία του, είναι δηλαδή κατά κάποιον τρόπο υπερρεαλιστικό (sur-real), ενίοτε μαγικό ή παραδείσιο. 

Τα Εξωτικά μέρη, για εμάς, είναι όλα εκείνα τα περιβόητα πανέμορφα μέρη τα οποία βρίσκονται πάρα πολύ μακριά από εμάς, πάρα πολύ μακριά από την καθημερινή μας πραγματικότητα (far away) : (fair away)…

Υπάρχουν, άραγε, τόποι που οδηγούν σε έναν παράλληλο “ουτοπικό” κόσμο, σε μία εναλλακτική πραγματικότητα μακριά από την συμβατική καθημερινή μας πραγματικότητα, σε έναν υπερ-ρεαλιστικό Εξωτικό κόσμο, στην Χώρα των Εξωτικών, στο Fairyland?
Υπάρχει, άραγε, μία παμπάλαια κρυφή -ή σχεδόν χαμένη- Παράδοση που γνωρίζει τα πάντα για όλα αυτά?
Υπάρχουν μυστικές έννοιες και γλώσσες που περιγράφουν αυτά τα μυστικά, και που φανερώνουν την αντίληψη που απαιτείται για να αποκαλυφθούν?
Υπάρχει μια μυστική γεωγραφία?

Fairyland : Συνέγραψα αυτό το μεγάλο ειδικό κείμενο πριν πολλά χρόνια, ίσως είναι το μόνο στο είδος του παγκοσμίως (ένα μυστικό είδος, έτσι κι αλλιώς), δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται αληθινά γι’ αυτά τα πολύ παράξενα θέματα.
Αλλά, έστω γι’ αυτούς, όποιοι κι αν είναι και όπου κι αν βρίσκονται (σας χαιρετώ Συνταξιδιώτες μου!), το κατέθεσα σήμερα στο website του Απαγορευμένου Περιοδικού STRANGE, για να διασωθεί. 
Στο μακρινό παρελθόν, είχα συμπεριλάβει αυτό το ειδικό κείμενο ως κεφάλαιο στο ιδιόμορφο βιβλίο μου “Κρυφός Κόσμος” (2006), το οποίο όμως είναι εντελώς εξαντλημένο επί πολλά χρόνια (και δεν έχει πολλές ελπίδες να επανεκδοθεί σύντομα). 
Οπότε, μέχρι να μου δοθεί η ευκαιρία να το συμπεριλάβω σε κάποιο βιβλίο που θα συγγράψω γι’ αυτά τα σπάνια θέματα, για να διασωθεί με τον τρόπο που διασώζουν οι συγγραφείς τα πονήματά τους που αγαπούν (με τα βιβλία), εσείς οι Συνταξιδιώτες μου μπορείτε πλέον να το διαβάζετε και να το μελετάτε και να το συμβουλεύεστε, στο Αναγνωστήριο στην ιστοσελίδα του STRANGE, πατώντας αυτό το μαγικό link >

https://www.strange-egnarts.com/fairyland/* * * 

 

Επίσης, σχετικά με τα θέματα αυτά, Διαβάστε : 


Κούφια Γη (Μέρος Α)
 
Είσοδος στην Κούφια Γη (Μέρος Β)
 
και
 
Ονειροπόλος

Εγχειρίδιο Απόδρασης από την Καθημερινή Πραγματικότητα
 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on pinterest
Print
Email

Leave a Reply

Περισσότερες Δημοσιεύσεις

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ

Νομίζω –αν και τα νομίσματα δεν βοήθησαν ιδιαίτερα ποτέ κανέναν, εκτός ίσως από εκείνο το χρυσό νόμισμα που δίνεις στον βαρκάρη Χάροντα για να σε περάσει στην άλλη όχθη– πως, απ’ όλους, ο Πλίνιος έχει περιγράψει πριν από αιώνες με τον καλύτερο τρόπο την κατάστασή μας.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ

Είναι νύχτα πάλι, και κάθομαι στην βιβλιοθήκη μαζί με το φάντασμα του Μάρκου Αυρήλιου. Η γκριζογάλαζη φιγούρα του τρεμοπαίζει δίπλα μου, αλλά μπορώ να δω το καθαρό βλέμμα του να λάμπει..

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ

στις ενημερώσεις

ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ BLOG.

Loading